laupäev, 12. juuli 2008

Virsiku kohupiimakook


















Oli vaja teha midagi kiirelt külakostiks ja leidsin sellise retsepti: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2753 Aprikoosid siis asendasin virsikutega. Küpsetusaeg oli lõpuks



selline : 35 min 175 kraadi, kuna täidis tundus liiga vedel, panin 200 kraadini ja 10 min. Kuna ka sellest ei piisanud lasin 175 kraadi juures veel 10 min ja lõpuks oli kook valmis :) Kook ise on suurepärane kui võtta lõik koos virsiku tükiga, siis ta on hästi mahlane. Kasutasin 26 läbimõõduga lahtikäivat vormi.



Koostis:
Põhi:
100 g võid
1.5 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
Täidis:
800 g ehk suur purk suhkruleemes konservitud poolitatud virsikuid
200 g kohupiima
200 g hapukoort
3 muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl virsikukompotivedelikku


Valmistamine:
Valmista tainas: vahusta toasoe või ja suhkur.
Lisa muna ja omavahel segatud kuivained.
Suru tainas võitatud vormi põhja ja äärtele. Pane tainaga vooderdatud vorm täidis valmistamise ajaks külmkappi.
Sega kohupiim ja hapukoor.
Lisa munad, suhkur, vanillsuhkur ja kompotivedelik.
Vala segu tainale.
Nõruta virsikud ja tõsta kohupiimasegule, kumer pool üleval.
Küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit ( reaalselt umbes 55 min), kuni kook on pealt kaunilt kuldne.



1 kommentaar:

Pille ütles ...

Väga kaunis kook!!