neljapäev, 28. august 2008

Hapukoorekook



Saaremaalt tulles avastasin et kapis on 2 väikest hapukoort, mille parim enne oli eelmine päev otsa saanud. Kuna plaan oli teha puuviljasalatit , siis mõtlesin et üks kerge hapukoorekook ilma rasvaineta oleks mõnusa lisana sellele. Nii leidsin Kokaraamat.ee selle retsepti. Lisasin ise sellele mandliessentsi, mis andis koogile hästi mõnusa sellise martsipanilise maitse. Sulgudes toon kogused ka grammides, kui keegi kahtleb klaasi suuruses :) Serveerisin ise puuviljade ja vanilje kastmega. Retsept ei andnud täpset koogi valmimise aega aga 30 minutit alumisel siinil oli veidi palju, kuna kook sai liialt pruun aga ei kuivanud keskelt liialt, võimalik et see pidigi siis selline välimuselt tulema :D Kook on sobiv kasutamiseks ka tordialusena !

3 muna
1 kl suhkrut (190 g)
1 kl hapukoort ( 1 väike pakk)
1,5 kl jahu ( 170 g )
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljet

1 tl mandliessentsi

Valmistusviis
1. Hõõru munad vanilje ja suhkruga lahti. Sega juurde hapukoor ja mandliessents.
2. Sõelu teise kaussi jahu ja sega küpsetuspulbriga.
3. Siis sega kõik omavahel läbi.
4. Määri vorm võiga ja vala taigen vormi ning küpseta 200°C juures, alumisel siinil max 30 min.

Kommentaare ei ole: