teisipäev, 26. august 2008

Õuna-Tosca kook


Seekorde kook pärineb Ragne blogist

Väga maitsev retsept, ootused selle koogi tegemisel olid suured ja tegelikkuses sai kook veel parem :D Kindlasti tasub seda teha ;)  Koogi tegemise käigus avastasin et mandlilaaste on hoopis 100 g ja siis tegin katte selliste kogustega  :100 g mandlilaaste; 0,80 dl suhkrut; 1 tl fariinsuhkrut;
100 g võid; 1 dl vahukoort (vahustamata);
1 tl kaneeli - sellest kogusest täiesti piisas et kooki katta :) Tee kook väiksemas ( 21x28 ) ahjuvormis.  Siinkohal annan ragne retsepti:

Põhi:
3 muna 
4 dl jahu
2 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
150 g sulatatud võid

Täidis:
5-7 õuna (koogipõhi peab olema õuntega ilusti kaetud)

Kate:
150 g mandlilaaste
1,25 dl suhkrut
1 spl fariinsuhkrut
150 g võid
1,5 dl vahukoort (vahustamata)
1 tl kaneeli

Vahusta munad suhkruga. Lisa ettevaatlikult segades kuivained, piim ja sulavõi. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 20 minutit.

Katte jaoks sega kastrulis kõik katte ained. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ja paksenenud. Koori ja viiluta õunad. Aseta õunaviilud eelküpsenud koogipõhjale. Õunte peale vala tosca-kate ning küpseta kooki 200 kraadises ahjus veel ca 10-15 minutit.


1 kommentaar:

Ragne ütles ...

rõõm kuulda, et kook maitses:)