Tahaks jagada oma blogi lugejatega ühte väga maitsvat õhtusööki. Pikkpoiss tuli hästi mahlane ja maitsev ning ahjukartulid mõnusalt magusad. Pikapoisi retsept on pärit nami-nami lehelt
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1747
kuna kodus oli 500 g hakkliha, siis jagasin kogused kahega.
Koostis:
2.5 dl vett
1 dl riivsaia
1 kg hakkliha (soovitavalt segahakkliha)
1 peenelt hakitud sibulat
0.5 tl jahvatatud mustapipart
1 tl soola
soovi järgi maitserohelist või mõnda maitseainesegu ( ise panin hakkliha maitseainet ja üldlihamaitseainet )
Valmistamine:
Sega riivsai veega ja lase 10 minutit paisuda.
Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.
Tõsta hakkmass fooliumiga vooderdatud keeksivormi või piklikku ahjuvormi, silu pealt õlise käega siledaks.
Küpseta 220kraadise ahju keskosas 60-70 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga.
Kui olin pikapoisi ahju pannud, koorisin kartulid ja poolitasin, määrisin kokku viinamarjaõliga ja panin haudepoti põhja ning raputasin peale meresoola, panin poti ahju ilma kaaneta! samalajal oli pikapoiss olnud ahjus u 10 min. Kui pikkpoiss sai valmis, võtsin pikapoisi ahjust aga kartulid jätsin 15 min veel küpsema aga panin haudepotile nüüd kaane peale ja vähendasin temperatuuri 200 kraadini.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar