pühapäev, 3. august 2008

Kaneelirullid






Kuna külmkapis oli alles natuke pärmi, mõtlesin teha kaneelisaiakesi ja seekord siis Pille nami-nami retsepti järgi - http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=756 . Väga maitsvad ja kohevad saiakesed tulid, kui poleks piim otsa saanud, oleks ma need üksi ära söönud :) Kuna kahekesi palju saiakesi ära ei suuda süüa paari päevaga, mil nad kõige maitsvamad on, siis tegin pool kogust ja sain 16 suuremat kaneelirulli. Peale raputasin tuhksuhkrut ;)


Koostis:
50 g pärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl uhmris peenestatud kardemoni
600 g nisujahu (umbes 12 dl)
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
Määrimiseks:
muna

Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks.
Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks.
Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde) ja keera rulli, alustades laiemast servast.
Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit.

5 kommentaari:

Pille ütles ...

Ajasid mulle nüüd isu peale!!

Liiz17 ütles ...

Ojaa, ma ise sööks neid ka praegu soojalt & piimaga :D

Helena ütles ...

Suur aitäh retsepti eest! Tegin täna selle järgi kaks plaaditäit saiakesi - nii kaneeli kui mooni omi. Mina panen sinna veel endatehtud sukaadi ka juurde. Väga head tulid vaatamata sellele et kasutasin kuivpärmi ja kerkimine oli siuke nulli-lähedane.
Väga mõnus blogi Sul!

Liiz17 ütles ...

Väga tore siilipopp kui mu blogist kasu ka on ;)

Anonüümne ütles ...

kas kaneeli liiga vähe ei tule sinna? mujal retseptides on ikka kogu tainas sellega kaetud