neljapäev, 28. august 2008

Õuna ja Ploomi - clafoutis nr 2



Kuna seekordne  Nami-Nami kooskokkamise teema mulle väga huvi pakkus, siis tegin ühe clafoutise veel. Nimelt Marja-clafoutise retsepti järgi, marjade asemel kasutasin õunu ja ploome, et oleks parem võrdlusmoment esimese katsetusega. Tulemus oli täpselt see mida ma ootasin, põhi pannkoogine ( tegemist ikkagi ahjupannkoogiga) ja puuviljade valik minu lemmik. Serveerisin koos vaniljejäätisega ha hommikusöögiks oli ideaalne , kuigi jah natuke ebatervislikum kui tavaline kaerahelbepuder aga korra kuus ju võib :D Vormis nägi küpsetis välja nagu "küngas ja mättad" aga maitse seeeest ei kannatanud :P

Koostis:
150 g nisujahu 
3 muna 
3 dl piima 
85 g suhkrut 
1 tl vanilje suhkrut
25 g võid 
100 g kivideta ploome

150 g õunu


Valmistamine:
Sõelu kaussi jahu ning tee keskele süvend. Lisa munad ja pool piimast ning sega ühtlaseks. 
Lisa suhkur, ülejäänud piim ja vanilje. 
Kuumuta ahi 200˚C. 
Pane võitükikesed 2liitrisesse ahjuvormi ning seejärel 2-3 minutiks 200-kraadisesse ahju. Puhasta puuviljad ja sega kausis koos 1 tl kaneeli ja 1spl suhruga. Vala sulanud võile peale puuviljad  ja siis taigen ning küpseta 30-40 minutit.
Serveerimisel puista clafoutis'ile tuhksuhkrut.

Retsept on briti ajakirjast Good Food (July 1999 & July 2004, Berry Clafoutis). 

Kommentaare ei ole: