reede, 22. august 2008

Valgeshokolaadi-vaarikatort


Retsept tehtud oma algse valgeshokolaadi tordi retsepti järgi aga kuna muutusi sai rohkem seekord tehtud, siis panen siia ka kirja. Tort sai hea, katsikuks sai viidud ja palju sai kiidusõnu :D

250 g piparkooke

120 g võid

200 g vaarikaid ( kasutasin külmutatuid, mida sulatasin kilekotis ja kilekott oli siis kuumas vees)

1 tl suhkrut

Kreem:

250 g tervise kohupiima ( ricotta)

200 g valget shokolaadi

300 g rosina kohupiimatoru

200 ml vahukoort

Purusta näppude vahel küpsised kaussi, sulata või ja sega küpsistega. Suru küpsise-või segu lahtikäivasse vormi. Sulata vaarikad ja lisa põhjale ning raputa peale veidi suhkrut.

Sulata valge shokolaad ( ise kasutasin veevanni) ning sega kiirelt kohupiimadega. Vahusta vahukoor ja lisa kohupiima-shokolaadi kreemile. Vala kreem põhjale. Pane külmkappi vähemalt 2 h-ks.

Kommentaare ei ole: