teisipäev, 3. juuni 2008

Kaneelipuruga õunamuffinid







Taaskord võtsin kätte oma Muffinid2 retseptiraamatu ja hakkasid silma siis õunamuffinid. Olen armastanud eluaeg kaneeliga küpsetisi ja võiks õelda et see küpsetis asendaks aegajalt ka kringlit, suht sarnased maitseelamused. Väga head nii külmalt kui ka soojalt . Kasutasin oma silikoon muffini vorme ja täitsin need nii : 1 tl tainast, 1 tl õunu, 1 tl puru, 1 tl tainas ja 1 tl puru ;)


Taigen:



2 õuna



3,5 dl nisujahu ( ise panin 1,5 dl veski mati eriti head nisujahu ja 2 dl tavalist nisujahu)



1,5 tl küpsetuspulbrit



2 tl vanillsuhkrut



150 g toasooja võid



2 dl suhkrut



2 muna



1,5 dl piima





Kaneeli-purutainas:



1,5 dl nisujahu



0,75 dl suhkrut



1-2 sl kaneeli



60 g sulatatud võid





Koori ja puhasta õunad ning lõika väikesteks kuubikuteks. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa vajustamist jätkates ükshaaval munad. Kalla hulka ka piim. Lisa kuivained munasegusse ja sega vaid nii palju, et ained segunevad. Täida pabervormid poolenisti tainaga ja kata õunakuubikutega. Kaneeli-purutaina tegemiseks sega sulatatud või suhkru, jahu ja kaneeliga. Kata üunakuubikud poolega purutainast. Jaga ka ülejäänud muffinitainas vormidesse ja kata ülejäänud purutainaga. Küpseta 180 - kraadises ahjust 30 min ( mina lasin enamus ajast 200 kraadises ahjus ja kulus 35 min kokku). Enne ahjust välja võtmist proovi küpsust tikuga.

2 kommentaari:

Lillysmuul ütles ...

ma taegin ka neid ja liiga kuivad tundusid, aga see on hea m6te et 6una keskele panna,ma panin ainult peale...

Liiz17 ütles ...

Just, ilma jäävad kuivad :(