Neljapäev, 29. mai 2008

Peedi ja sinihallitusjuustu pirukad






Leidsin selle retsepti http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7727 lehelt ja kuna Pille kirjutas seal, et see tema firmakas, siis tekitas kohe isu proovida. Külalised kiitsid aga mees ütles, et tema jaoks natuke võõras maitse, mitte et ta poleks mitu tükki ära söönud :P Ise ma maitseaineid ei lisanud, kuna arvasin et juust annab piisavalt maitset. Peet jäi veidi kõva aga ei häirinud söömisel.



Koostis:
300 g pärmi-lehttainast
1 kuni 2 keskmist punastpeeti
100 g sinihallitusjuustu

määrimiseks:
muna

Valmistamine:
Selle retsepti puhul on parem kasutada piklikke peete - lõikamisel jäävad ühtlasemad seibid. Rösti peedid ahjus pehmeks (umbes 1 tund fooliumisse mässitult 200kraadises ahjus). Lase jahtuda, siis eemalda koor (selleks pole nuga vaja, piisab sõrmedega lükkamisest). Lõika peedid õhukesteks viiludeks. Rulli lehttainas lahti, lõika väikesteks ruutudeks. Siis suru nt pahupidi pööratud pitsiga tainaruudu keskele väike rõngas vt täpsemalt http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7727 Tõsta rõnga keskele õhuke peediviil, sellele aseta tükike sinihallitusjuustu ja peale paar tüümianilehekest. Pintselda piruka servad munaga, siis küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni lehttainas on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.Lase jahtuda ja serveeri.

Kommentaare ei ole: