pühapäev, 11. mai 2008

Kohupiima tort shokolaade äärega































Tegin oma õekesele sünnipäeva tordi ja sain lõpuks ära kasutada ka shokolaadi paberi, millest saab hea ülevaate http://www.ebetys.vuodatus.net/blog/1138661 lehelt pilte vaadates. Lõikasin siis shokolaadipaberist sobivad ribad, mis moodustavad siis tordi küljed. Sulatasin valgeshokolaadi veevannil ja katsin shokolaadi paberi, lasin natuke shokolaadil seista ( ala 1 min), kuni shokolaad ei valgunud enam, asetasin selle koogi küljele. Panin külmikusse 1 h ja siis tõmbasin kile osa ära ja muster jäi shokolaadile. Väga huvitav igatahes on see toikako.ee müüdav paber, mida on 20 erinevat mustrit ;)




Tordi sisu siis selline:




2 biskviidi kihti:


2x3 muna


2x3 spl suhkrut


2x3 spl nisujahu




Kreem 1


300g vaniljekohupiimakreem


2 pakki väikest vahukoort või 1 suur


1 spl suhkrut


1 tl vaniljet


1 pakk maasika tarretisepulbrit


1 dl kuuma vett


Kreem 2


300g vaniljekohupiimakreem


2 pakki väikest vahukoort või 1 suur


1 spl suhkrut


1 tl vaniljet


1 pakk aprikoosi tarretisepulbrit


1 dl kuuma vett


4 poolikut virsikut ( kompoti oma)


Immutamiseks


kohvi - konjaki segu



2 banaani vahele




Kõigepealt teha ümmargused tordi põhjad ja neid teha 2 tk, igaühe tegin nii : Eralda munavalged ja munakollased. Munavalge vahusta kõvaks vahuks. Munakollasele lisada suhkur ja vanilje ning vahustada. Munakollasesegule lisada jahu ja kohe jahu peale munavalge ning miksri kõige aeglasema reziimiga sega ühtlane taigen aeglaselt. Küpseta küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguses vormis ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15 min. Jahuta. Vooderda ümmargune lahtikäiv koogivorm säilituskilega ja aseta esimene tordipõhi ning immuta kohviga. Lisa tükeldatud banaani tükid kihiti peale. Sega tarretisepulber kuuma veega ning sega nii kaua kuni tarretisevedelik on ühtlane ( kui mingi hetk tekib põhja tarretise kiht siis enne kreemile lisamist kuumaveevannil segada jälle ühtlaseks) Pane kaussi kohupiim ja lisa sellele tarretis ja sega ühtlane mass. Vahusta vahukoor ning lisa kohupiimasegule vaikselt hulka. Kalla saadud kreem banaani kihile. Pane valmis osa külmkappi ja valmista järgmine kreem: Sega tarretisepulber kuuma veega ning sega nii kaua kuni tarretisevedelik on ühtlane ( kui mingi hetk tekib põhja tarretise kiht siis enne kreemile lisamist kuumaveevannil segada jälle ühtlaseks) Pane kaussi kohupiim ja lisa sellele tarretise segu ning tükeldatud banaan ning sega ühtlane mass. Vahusta vahukoor ning lisa kohupiimasegule vaikselt hulka. Võta külmikust kook ja vala järgmine kreemi kiht sellele ja kõige peale panna viimane biskviit kiht, mida ei immuta, kui plaan on teha peale martsipani kiht ( muidu martsipan hakkab sulama ). Martsipani kulus mul umbes 200 g. Tegemist siis valge aprikoositummadest martsipaniga. Millele tegin valgeshokolaadi ja shokolaadipaberiga südamed koogi küljele. Peale niristasin valgetshokolaadi ja vormisin punasest ja kollasest martsipanist roosid.

5 kommentaari:

qsti ütles ...

Mind palun kindlasti meeles pidada kui varusid täiendama lähed kunagi! ;)

Liiz17 ütles ...

Kas sa ise jõudsid seda poodi külastada kui Eestis olid ? :D

qsti ütles ...

Ei, pole veel käinud-näinud. (kogun raha alles... :P tegelikult lihtsalt transpordiprobleem)

Anonüümne ütles ...

Tervist! Uurisin selle toreda firma kodulehte, aga selle kohani ei jõudnudki, et kust neid asju täpselt osta saab... kas sa võiksid mind valgustada?

Liiz17 ütles ...

Firma asub Türi 3, Tallinnas
(Tel. 655 8188)