Teisipäev, 20. mai 2008

Kohupiima magustoit rabarberi kisselliga














Tegemist minu lemmik magustoiduga lapsepõlves- tavaline kohupiim, kalevi extra küpsis ja vahukoor. Ja kui süüa seda nii et kissell on veel õrnalt leige, siis see külm kohupiim on ikka väga maitsev, tõeline lapsepõlve elamus :D




Rabarberi kissell:


2 suuremat rabarberivart


600 ml külma vett


2 tl tärklist


1 dl külma vett


2 dl suhkrut




Kohupiima magustoit:


250 g tavalist kohupiima


1 dl vahukoort


2 spl suhkrut


2 spl hapukoort


1 tl vaniljet


2 küpsist (kas selga vanilje, kalevi extra või kalevi tee küpsis vms)


Tükelda rabarber ja pane külma veega keema, keeda umbes 7 min, kuni rabarber on pehme. siis lisa suhkur . Tärklis sega 1 dl külma veega ja lisa peenikese nirena keeva massi hulka ja sega kuni keemiseni ja võta pott tulelt.


Kohupiim, hapukoor, vanilje ja suhkur vahustada ühes kausis ja teises kausis vahukoor ning segada massid omavahel vaikselt kohevaks kreemiks. Purusta küpsis ja sega kohupiimale.




Serveeri kohupiim magustoidu kaussides koos rabarberi kisselliga.


Kommentaare ei ole: