esmaspäev, 1. detsember 2008

Rukkijahu õunakook


Võtsin endale eesmärgi veidi tervislikumaid kooke katsetada. Esimene katsetus oli täitsa maitsev. Biskviittaigen, kus kasutusel rukkijahu mitte nisujahu.


Taigen

5 muna

5 spl suhkrut

3 spl tärklist

2 spl rukkijahu

1 tl kaneeli

1 spl kakaod

Kate

3 suuremat õuna

2 spl kookoshelbeid

1 tl suhkrut

1 tl kaneeli

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja lisa munakollastele ja koha ka munavalged ning aeglaselt mikserda. Vala taigen 26 läbimõõduga vormi, pane peale õuna tükid, kookoshelbed, kaneel ja suhkur ning küpseta ahjus 30 min. umbes 200 kraadi juures.

1 kommentaar:

kardemon ütles ...

väga eesrindlik on tervislikemaid kooke katsetada. ma olen ka selle peale MÕELNUD... aga niipalju ahvatlusi on veel küpsetamata.. ja ega pole seetõttu ka ühtegi ideed tulnud. jaksu katsetamisel. arvan, et kui need siia blogisse ikka üles paned, siis katsetan ise ka järgi :)