Teisipäev, 17. november 2009

Mustika toorjuustukook




Olen seda selveri retseptikogust leitud koogiretsepti ammu tahtnud teha, kuna sõbranna on seda pakkunud mitmel korral ja see on nii maitsev. Kahjuks endal olid alles vaid mustika toormoosid sügavkülas, et segasin selle koogi sisse ja tulemus võibolla veidi kannatas selle all aga külmalt kohvi kõrvale väga mõnus. Digestive asemel kasutasin mina selga kakaoküpsiseid, samuti väga head !

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid
Kate:

800 g maitsestamata toorjuustu
2,5 dl suhkrut
2 spl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
2-3 dl mustikaid(võib ka külmutatud)


Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane põhi katte valmistamiseni külma.
Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Viimasena sega mustikad nisujahuga ja lisa ettevaatlikult toorjuustu-muna vahule nii, et ei jõuaks palju värvi anda. Vala kate kiirelt vormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 1 tund. �?ra üle küpseta! Täidis peaks tunduma veidi vertuv, see tahkub jahtudes. Pane kook külma, soovitavalt üleöö.

Kommentaare ei ole: