Teisipäev, 17. november 2009

Šokolaadi-piparmündikook




Proovisin ka ära palju kiidetud shokolaadikoogi . Kook on üpriski rammus aga arvestades koogi koostisosi - ei mune ega rasvainet, tuli ta täitsa ok, kuigi kordama ei kipu :) Võimalik et minu viga koogi tegemisel oli see, et panin taigna ühte vormi ja mõtlesin et lõikan hiljem pooleks aga see ei õnnestunud kuna kook on "märg" ja jääb noa külge kinni liialt. Panin ühesõnaga koogile siis shokolaadi peale.

Lisan originaal retsepti:

TAINAS
1.5 dl kakaopulber
2.5 dl suhkur
5 dl Jahu
2 tl sooda
näpuotsatäis Sool
2.5 dl vesi
2.5 dl jogurtimajonees (nt Felix)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
VAHELE
150 g piparmünditäidisega šokolaad (nt After Eight või Fazer Mint)
GLASUUR
6 sl kakaopulber
2 dl suhkur
1 dl Piim
80 g Või
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur



Küpseta koogipõhjad. Selleks sõelu jahu ning lisa sooda, sool, suhkur ja kakaopulber. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega hästi läbi. Jaga tainas kahte võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta ahjus 175°C juures 25 minutit. Keera ahjus kuumus maha, võta põhjad välja ja lase 10 minutit jahtuda. Laota šokolaad (või kommid) ühele põhjale ning tõsta see sooja ahju tagasi. Lase šokolaadil 3-5 minutit sulada ja võta siis ahjust välja. Vajadusel määri šokolaadikiht noaga ühtlaseks, tõsta peale teine põhi ning lase jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis kakaopulber, suhkur, piim ja või. Lase segu pidevalt segades keema, siis vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt, lase 3 minutit jahtuda ning sega hulka vanillsuhkur. Määri jahtunud koogile. retsept on mõeldud kümnele inimesele.

1 kommentaar:

Liisu ütles ...

See nagu mega hea kook..olen juba vähemalt viis korda teinud (Y)