Reede, 8. aprill 2011

Kukeseene-hakkliha pirukas


Eriti maitsvaks teevad selle piruka just kukeseened. Krõbe lehttaigen on samuti ideaalne. Antud retseptist saab päris suure piruka ja kui juhtub pirukat järgijääma, siis lehttaigen muutub veelgi krõbedamaks, kui antud pirukat hiljem ahjus soojendada ;)







Põhi:

500 g lehttaigent


Täidis:

500 g hakkliha

200 g kukeseeni ( kasutasin õe toodud sügavkülmutatud, mille siis sulatasime enne)

2 väikest porgandit või 1 suur

2 keskmist sibulat

4 dl hapukoort

4 muna

2spl jahu

150 g riivjuustu

sool

pipar



Prae pannil sibul, porgand, lisa juurde hakkliha ja pruunista. Lõpus lisa seened ja maitsesta. Jahuta!

Lao lehttaigen suurema vormi äärtele ja põhjale. Laota peale hakkliha-seenesegu.

Sega kausis hapukoor, munad, jahu. Lisa see hakklihasegule ja puista üle

riivjuustuga.

Küpseta pirukat 200 kraadi juures 30 min.

Kommentaare ei ole: