Eriti maitsvaks teevad selle piruka just kukeseened. Krõbe lehttaigen on samuti ideaalne. Antud retseptist saab päris suure piruka ja kui juhtub pirukat järgijääma, siis lehttaigen muutub veelgi krõbedamaks, kui antud pirukat hiljem ahjus soojendada ;)
Põhi:
500 g lehttaigent
Täidis:
500 g hakkliha
200 g kukeseeni ( kasutasin õe toodud sügavkülmutatud, mille siis sulatasime enne)
2 väikest porgandit või 1 suur
2 keskmist sibulat
4 dl hapukoort
4 muna
2spl jahu
150 g riivjuustu
sool
pipar
Prae pannil sibul, porgand, lisa juurde hakkliha ja pruunista. Lõpus lisa seened ja maitsesta. Jahuta!
Lao lehttaigen suurema vormi äärtele ja põhjale. Laota peale hakkliha-seenesegu.
Sega kausis hapukoor, munad, jahu. Lisa see hakklihasegule ja puista üle
riivjuustuga.
Küpseta pirukat 200 kraadi juures 30 min.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar