laupäev, 5. jaanuar 2013

Porgandikook ilma rasvaineta

Täna oli soov siis speltajahu kasutada ja leidsin sobiva retsepti Sille blogist , kuna mulle maitseb õun ja porgand koos kookides, siis pool porgandikogusest vahetasin õunte vastu. Lisaks kardemoni ja kaneeli väheke. Tulemusega jäin rahule.

4 dl riivitud õuna ja porgandi segu ( umbes 2 keskmist õune ja 4 väikest porgandit)
1 dl demerara suhkrut
1 dl tavalist suhkrut
4 muna
5 dl täistera speltanisu jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl virsiku jogurtijooki
1 tl vaniljet
0,5 tl kardemoni
1 tl kaneeli

Koori õunad ja porgandid ja riivi peenikese riiviga.
Eralda munakollased munavalgetest ja vahusta munavalget kõvaks vahuks ( lisa veidike ka soola, siis tuleb tugevam vaht)
Munakollastele lisa suhkur ning vanilje ja vahusta. Seejärel lisa porgandi-õunasegu, kuivained ning jogurt. Lõpuks ettevaatlikult munavalged.
Küpseta ahju allosas 30 minutit 200 kraadi juures.

NB! Kuna tegin väiksema suhkrukogusega, siis lisasin nutella shokolaadikreemi õrna kihi peale, et oleks magusam, aga kindlasti mitte tervislik :)

Kommentaare ei ole: