esmaspäev, 3. veebruar 2014

Sefiiritort "Eeva"

Nüüd on lõpuks aega lisada sefiiritordi retsept ka minu blogisse. Retsept leitud SIIT . Olen seda teinud nüüd 5 korda ja paljugi õppinud. Esiteks piimaga immutamine annab parima tulemuse ( kompott vedelikud jne muudavad tordi liiga läägeks), sidrunihappega ei tohi liialdada ( veerand tl on piisav) ja parim on kodune hapu punasesõstra või mustasõstra mahl siirupi tegemisel . Lisaks sobivad banaanid tordivahele. Kompottvirsikud siinkohal tegin ka liiga magusaks :) Pildid on erinevad all aga retsept mis enim meeldib on järgmine:

Põhi:
4 munakollast, munavalged pane kohe külmkappi kausiga
1 dl suhkrut
150 g võid, sulatatud
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
Immutamiseks piima.

Sulata või, vahusta munakollased suhkruga, sega jahu, küpsetuspulber ja sool eraldi nõus, vala kõik kokku. Vooderda 26 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Küpseta põhja 200 kraadi juures 15 minutit. Jäta vormi jahtuma. Samal ajal tee kohupiimakreem.

Kreem:
200 ml vahukoort
2 ok vanilje kohupiimatoru
1 tl suhkrut
2 banaani väiksemat

Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiima torud ja sega aeglaselt läbi.
Võta põhi, toksi kahvliga mõned augud sisse ning immuta piimaga . Seejärel vala põhjale pool kohupiimasegust, laota peale banaanirattad ja vala teine pool kohupiimasegust,  jäta külma seisma.

Sefiir
4 munavalget
300 g suhkrut
1 dl haput mahla
veerand tl sidrunihapet

Siirupi jaoks sega omavahel mahl, suhkur ja sidrunihape ning hakka segu kuumutama pliidil, kuni see hakkab keema minema, siis vähenda kuumust suht madalale ning kuumuta seda 15 minutit. Munavalgeid võiks hakata vahustama siis, kui siirup on tulel olnud 5 minutit. Valmis siirupit saad kontrollida nii, kui paned teelusika siirupisisse ja siis paned lusika vee sisse, kui siirup jääb lusika külge, on see täpselt õige. Siis vahusta ka seda natuke, vala siirup ja munavaht kokku. Vahusta kõike koos veel 20 minutit. Kuna mul on köögikombain, siis ei jälgi ma vahustamist vaid saan muid toimetusi samal ajal teha :)

Valmis sefiir pritsi kohe tordile.





Kommentaare ei ole: