pühapäev, 16. veebruar 2014

Brita kook vol 2

Olles kuulnud Werneri "Brita koogi" kohta positiivseid kommentaare otsustasime seda lõpuks ise ka maitsta ning muidugi pärast selle hõrgutise söömist pakkus abikaasa välja , et prooviksin seda ise mingi päev teha. Mul on blogis varasemalt järgi proovitud nami-nami retsept aga kuna see mu abikaasale väga ei meeldinud, siis hakkasin googeldama uut retsepti ning leidsin selle perenaise lehelt :) Vahukoore osa suurendasin ja vaarikate asemele panin poest ostetud külmutatud maasikaid 400g, mille eelnevalt ülesse sulatasin. Väga väga hea kook sai :)



Põhjaks vajad:

    3 munakollast
    1 muna
    1 dl suhkrut
    150 g 82% võid
    2,5 dl jahu
    1 tl vanillisuhkrut
    2 tl küpsetuspulbrit

Besseekiht:

    3 munavalget
    1,5 dl suhkrut
    1 dl mandlilaaste

Täidiseks:

    1 suur pakk või 2 väikest pakki  vahukoort
    0,5 dl suhkrut
    400 g maasikaid

Valmista ette küpsetusplaat, kattes selle küpsetuspaberiga ja määrides võiga. Siis tuleb kook paberi küljest paremini lahti.
Sulata või ja jäta jahtuma. Eralda kolmel munal kollased ja -valged. Jäta valged toatemperatuurile ootama.

Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur helekollaseks vahuks. Peata mikser ja lisa käsitsi segades või ning jahu-küpsetuspulbri segu. Sega korralikult läbi ning määri  tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Beseemassiks mikserda munavalged. Alusta madalal kiirusel ja kui vaht on juba kohev, kuid veel pehme, suurenda kiirust ning lisa järk-järgult suhkur. Jätka mikserdamist kuni tunned, et mass on muutunud tihkeks ja mikseril on seda raske töödelda.

Jaga mass lusika abil kuhjakestena tainale ja silu ühtlaseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus ca 20 minutit. Kui kook ei ole näpuga katsudes pealt krõbe, küpseta edasi.

Tõsta jahtuma. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks ning kata üks pool suhkruga vahustatud vahukoore ja marjadega. Tõsta teine koogipoolik peale.
Hoia üleöö külmkapis ja serveeri :)


Kommentaare ei ole: