5 dl suhkrut+ 2,5 dl vett
6 tl želatiinipulbrit+ 1 dl vett
1 sl vanillisuhkrut
Katmiseks:
4 sl maisitärklist
1,2 dl tuhksuhkrut
Lahusta suhkur täielikult 2,5 dl soojas vees ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Lase siirupil vaikselt ja ilma segamata 15 minutit keeda. Tõsta segu pliidilt ja jahuta leigeks. Paisuta želatiin 1 dl veega ja sulata kuumas veevannis ning lase veidi jahtuda. Lisa siirupile vanillisuhkur ja soe želatiinilahus ning alusta kohe miksriga segu vahustamist.
Mikserda mass miksri maksimaalsel kiirusel lumivalgeks ja tihedaks. Segu meenutab kõvaks vahuks vahustatud munavalget. Vooderda kandiline vorm külepikkusega umbes 20 cm toidukilega ja vala segu vormi. Tõsta külma täielikult tarduma.
Seejärel lõika mass tükkideks ja veereta maisitärklise ja tuhksuhkru segus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar