Pühapäev, 30. märts 2014

Vahukommid

Miskipärast olin alati arvanud, et vahukommides on munavalged ja kuna neid jäi mul jäätiseteost järgi, hakkasin otsima vahukommide retsepti :) Lõpuks kui arusain, et see on vaid vesi-suhkur ja zelatiin, siis panin munavalged veel oma aega ootama aga kui oli juba lapsele väljareklaamitud ka kommid, siis tegin ka neid. Põnev tegemine ja poeomadest kindlasti paremad aga väga suure suhkrusisalduse tõttu neid süüa ei saa. Laps nüüd tellis neid sünnipäevaks ka aga ma veel mõtlen, kas tasuks seda ette võtta :D Vahukommide tegemise juures kindlasti oleks suureks abiks köögikombain, kuna see nõuab ajaliselt vahustamist :)

5 dl suhkrut+ 2,5 dl vett
6 tl želatiinipulbrit+ 1 dl vett
1 sl vanillisuhkrut

Katmiseks:
4 sl maisitärklist
1,2 dl tuhksuhkrut

Lahusta suhkur täielikult 2,5 dl soojas vees ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Lase siirupil vaikselt ja ilma segamata 15 minutit keeda. Tõsta segu pliidilt ja jahuta leigeks. Paisuta želatiin 1 dl veega ja sulata kuumas veevannis ning lase veidi jahtuda. Lisa siirupile vanillisuhkur ja soe želatiinilahus ning alusta kohe miksriga segu vahustamist. 

Mikserda mass miksri maksimaalsel kiirusel lumivalgeks ja tihedaks. Segu meenutab kõvaks vahuks vahustatud munavalget. Vooderda kandiline vorm külepikkusega umbes 20 cm toidukilega ja vala segu vormi. Tõsta külma täielikult tarduma. 
Seejärel lõika mass tükkideks ja veereta maisitärklise ja tuhksuhkru segus.




Kommentaare ei ole: