pühapäev, 30. märts 2014

Kartulipirukas

Väga maitsev õhtusöögi variant, läheb kordamisele ! Idee sain SIIT, millest kujunes minu enda variant :)

Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
0,5 dl  külma vett

Täidis:
1 kg kartuleid
75g võid
1 dl rõõskakoort
100g sinki 
1 sibul
1 muna
soola, pipart

Kate:
200 g riivitud juustu
2 muna
100 g hapukoort
1 dl rõõskakoort

Kõige pealt tasuks koorida kartulid ja neid keeta. Ise kasutan aurupotti viimasel ajal, nii saavad aedviljad kõige maitsvamad :)
Põhja osa tegin masinaga : Panin jahu küpsetuspulbri ja külma võiga kaussi ja panin kõige aeglasema reziimi peale köögikombaini käima, kuniks moodustus purutaoline mass, siis lisasin alles külma vee ja masin töötas niikaua, kuni moodustus taigen. Taigen lahtikäivasse ümmargusse koogivormi ning pane külmkappi ootele kuni kartul on pehme, enne pudru valmistamist pane põhi 175 kraadi juurde 10 min.

Nüüd pane kastruli põhja pool või kogusest ja tükelda sellesse sibul , kui sibul on pehme, lisa singitükid ja rõõskkoor 1dl sega kuni kuumenemiseni. Kartulipudru teen ma samuti köögikombainiga aga segamisega hoogu ei tasu minna, muidu muutub puder venivaks. Kartuli ja sibula-rõõskoore massi panen köögikombaini koos ülejäänud võiga ning segan kiirelt masinaga massi läbi , kuni näen et on ühtlane, nüüd pärast seda on hea maitsestada see soola ja pipraga enne muna lisamist. 



Aseta täidis eelküpsenud pirukapõhjale, ning  kata pirukas omavahel kokku segatud hapukoore muna riivjuustu rõõskoore seguga. Küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni pirukas on omandanud kuldse jume.


Kommentaare ei ole: