esmaspäev, 30. märts 2020

Kohupiima-vahukooretort kirsside ja banaanidega




Nii nii pikalt, ei ole siia retsepte lisanud. Avastasid uue tordipõhja retsepti, mida peab jagama :)



Tordipõhja retsept pärineb : https://cretchentordid.wordpress.com/2011/09/18/koige-parem-tordipohja-retsept/ Kõik muu sai lisatud selle järgi, mis parasjagu külmkapis leidus.

PÕHI

4 muna
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
3 dl jahu
1 tl küps.pulbrit

Kreem:

1pk maasika tarretisepulbrit (Mikaado)
600g Vanilli kohupiimakreemi Alma
400ml vahukoort

1 purk kompottkirsse
2 keskmist banaani

immutamiseks tass kohvi
kaunistamiseks magusat kakaod


Põhja valmistamiseks pane ahi 180 kraadi peale sooja. Munad vahustad suhkruga hästi pikalt, kuna siis saad kreemja massi. Vahustad edasi, lisad sortsukeste kaupa keeva vee, muudkui mikserdad edasi. Jahu segad küpsetuspulbriga. Kui keev vesi munavahule segatud, lisad tasapisi jahu. Edasi tegutse vispliga, et munavaht ikka kohev jääks. Vala lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures , 30 minutit. Jahuta!

Lõika põhi pooleks, immuta mõlemad pooled kuuma kohviga. ( umbes 1-2dl läheb kokku)


Sega tarretisepulber 1 dl kuumaveega. Vahusta vahukoor ja lisa vahustamise lõpupoole kohupiimakreemid. Nüüd edasi segades nirista kohupiimamassi sisse tarretis.

Lisa üks põhjadest lahtikäivassse vormi. Immutatud põhjale määri kohupiimakreemi, siis lisa banaaniviilud, siis kohupiimakreem ja kompottkirsid, siis taad kohupiimakreemi ja teine põhi peale. Vala ülejäänud kohupiima mass ja pane tort külma, hea oleks lasta olla külmkapis vähemalt 12 h ja enne serveerimist raputa peale kakaod.


Kommentaare ei ole: