laupäev, 5. juuli 2008

Banaani-kohupiima Rullbiskviit





Väga tore teema seekord nami-nami ühiskokkamisel ( täpsemalt loe siit : http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1972 )


Mitu päeva sai otsitud mingit huvitavad rullbiskviiti aga lõpuks läksin ikka kergemat teed ja tegin nn peast kiirelt ja midagi järele proovitut. Tulemus oli välimuselt ja maitselt täitsa hea. Igatahes laualt ta otsa sai ja perekond kiitis :D


Biskviit taigen:


6 munakollast


6 munavalget


6 spl jahu


6 spl suhkrut


1 tl vaniljesuhkrut


näpuotsaga soola


Kreem:


400 g maitsestamata kohupiimakreemi


2 spl suhkrut


1 pakk kirsitarretisepulbrit


1 dl kuuma vett


200 ml vahukoort


2 spl suhkrut


1 tl vaniljet


vahusta munavalged ja näpuotsaga sool tugevaks vahuks. Teises kausis munakollane ja suhkur. Lisa munakollase segule jahu ja kohe munavalge ning vaikse miksrireziimiga sega ühtlane kohev taigen. Aseta küpsetuspaberiga ( pihustasin sellele ka õli, et biskviit kergemini lahti tuleks ahjust võttes pärast) kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadises kuumas ahjus 8 minutit. Võta küpsenud põhi ahjust ja aseta kohe uuele küpsetuspaberile, millele on puistatud eelnevalt suhkrut ning ahjus olnud küspetuspaber pritsi märjaks veega ja aseta koogile, ning kata rätikuga. Lase jahtuda.


Valmista kreem: 1 dl kuuma vett sega tarretisepulbriga ja sega kuni vedelik ühtlane. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljega. Teises kausis sega omavahel kohupiimakreem, suhkur ning tarretisevedelik kiirelt ühtlaseks. Tükelda kohupiima hulka banaan ja lõpuks sega ettevaatlikult vahukoor. Aseta kreem jahtunud biskviidile ja keera rulli. Järgijäänud kreem jaota ühtlaselt rulli peale. Pane kook külma ja serveeri värskete maasikatega .

Kommentaare ei ole: