esmaspäev, 14. juuli 2008

Valge shokolaadi - maasika tort












Valge shokolaad tordi kreemis on minu puhul midagi uut. Ammu oli soov midagi sellist proovida. Viimase hetkeni ei suutnud ma leida seda õiget retsepti, nii ma siis tegin erandina koogi nn oma peaga :) Ja välja kukkus liigagi maitsev, kuna oht oli kook üksinda ära süüa :D



Põhi:



150 g ( 8 tk) digestive küpsiseid



1 sp kakaod



70 g sulavõid





Vahele:



22 maasikat ( võivad olla ka sügavkülmast võetud)



1 tl suhkrut



Kreem:



300 g maitsestamata 5% kohupiimakreemi



100 g valget shokolaadi



200 ml vahukoort



2 spl suhkrut





Purusta küpsised ja lisa kakao ja sulavõi. Võta lahtikäiv 26 läbimõõduga vorm ning vooderda säilituskilega. Suru põhjale küpsise sega ning kata pealt maasika poolikutega ja raputasin peale suhkrut veidi. ( kuna mul endal ei olnud enam värskeid maasikaid, siis läksin juba sügavkülmas olevatele talvevarude kallale, panin maasikad kilekotti ja asetasin kuuma vette 5 minutiks, nii säilib maasika kuju ). Kreemi valmistamiseks sulata shokolaad kuumal veevannil ja sega see kohupiimakreemiga. vahusta vahukoor ja suhkur, ning lisa aeglaselt kohupiima kreemile. Vala kreem koogi põhjale. Aseta külma vähemalt 2 tunniks.







Kommentaare ei ole: