Neljapäev, 12. märts 2009

Kirsikook


Ajaviiteks hakkasin lapsega kooki tegema, tegin külmkapi ukse lahti ja kutt kohe viitas kirssidele, et nendega teeme :) Leidsin siis sellise retsepti, millele lisasin katte osasse ka hapukoore ja värvilisi kookoshelbeid, kuna valgeid ei olnud :) Väga maitsev ja mahlane kook.

1 kompott kivideta kirsse

300 g võid

2 dl suhkrut

2 muna

2 dl kookoshelbeid

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

Kate

2 muna

4 tl suhrut

3 dl hapukoort umbes

Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ja jätka vahustamist. Sega juurde kookoshelbed ning jahu ja küpsetuspulbri segu. Taigen panna küpsetusvormi ja laotada kirsid peale. Ahjus lasta küpseda 175 kraadi juures 20 min ja siis lisada segatud katte materjal ning lasta veel 20 minutit.

4 kommentaari:

Piret ütles ...

Mismoodi Sul õnnestus see kook nii armas värviline saada? :)

Liiz17 ütles ...

Ostsin kunagi Maxima poest värvilisi kookoshelbeid ja kasutasin neid sinna :)) Kusjuures värvi annab aga maitse on sama mis tavalisi kookoshelbeid kasutades :)

Anonüümne ütles ...

Kui suur küpsetusvorm, ning kas ümmargune või kandiline? :)

Liiz17 ütles ...

Ma täpselt nüüd ei mäleta aga arvan et see oli väike kandiline lahtikäiv vorm, järsku 24x24 :)