reede, 18. september 2009

Kohupiima-virsiku struudel


Struudli teine katsetus tuli veelgi parem, kuna kasutasin pärmi-lehttaigent, mis võibolla struudli kategooriasse 100% ei lähe aga väga mööda ei tohiks ka olla :)


500 g pärmi-lehttaigent

400 g lahjat kohupiima

1 sidruni koor riivitult

2 munakollast

2 munavalget

2 spl jahu

näpuotsa täis soola

150 g hapukoort

2 dl suhkrut

vaniljet

2 virsikupoolikut (kompott)

1 muna määrimiseks


Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Vahusta munakollased suhkru ja vaniljega. Lisa juurde kohupiim, hapukoor, sidrunikoor riivitult, jahu. Vahusta munavalged soolaga ja lisa kohupiimasegule viimasena.

Rulli pärmi-lehttaigen õhukeseks, vala peale kohupiimatäidis, ja lõpuks raputa peale virsiku tükid. Keera rulli, pintselda munaga ja 200 kraadi juures 30 minutit.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii maitsev näeb välja :)

Unknown ütles ...

Tegin ka täna ja sisu tuli päris vedel enne ahju panemist. Kuidagi aga ei saanud hakkama rulli keeramisega. Äkki oleks võimalik seda natue kirjeldada. Sain ka 500 grammisest pärmi-lehttaignast kaks struudlit :)

Liiz17 ütles ...

Kas on võimalik et kasutasite kohupiima asemel kohupiimakreemi?

Unknown ütles ...

Ei, kasutasin just lahjat kohupiima (need mis on kandilistes kilepakendites). Täna katsetan aga Rosinatorudega ja jätan hapukoore ära. Lisan vaid tükeldatud õunu ja jätan ära ka virsikud. Terve nädala oleme teinud katsetusi pärmi-lehttaigna struudlitega - soolaseid ja magusaid :)

Liiz17 ütles ...

Loodan et õnnestuvad, struudlid minu meelest nii maitsvad :)