esmaspäev, 5. oktoober 2009

Singi-juustu keerud


Pildi lisan hiljem :)

Sellest ajast peale kui märkasin Ragne blogis Keeruga juustusaiu, olid järgmised küpsetamise plaanid tehtud :) Ostsin ära ka pärmi aga tegemiseni jõudsin alles eile . Lisaks juustule lisasin 220 g tükeldatud sinki ja ühe väiksema sibula. Väga maitsvad said :)

25 g pärmi
3 dl vett
1 sl suhkrut + 3 tl suhkrut pärmi vedeldamiseks
1 tl soola
7-8 dl jahu
2 sl õli
200 g riivitud juustu
220 g sinki
1 sibul
võid (määrimiseks)


Pudenda pärm kruusi ja sega see kergelt 3 tl suhkruga. Umbes 5 minuti pärast on pärm vedeldunud. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale veele, lisa suhkur ja sool, sega kergelt. Vala hulka jahu ning sõtku tainast korralikult. Kõige lõpuks lisa tainale õli ning sõtku veel korraks läbi. Valmis tainale puista peale väheke jahu, kata rätikuga ning jäta tainas sooja kohta kerkima umbes pooleks tunniks.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks. Prae kergelt pannil tükeldatud sibul ja sink . Pintselda taigen pealt sulatatudvõiga ja vala peale singi sibula täidis ning raputa üle riivitud juustuga (jäta natuke juustu hiljem peale raputamiseks). Rulli tainas lühemast otsast rulli (nii tulevad suuremad saiad). Lõika rull noaga 2-3cm paksuseks viiluks ning aseta ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit, seejärel raputa üle riivjuustuga ning küpseta veel 5-7 minutit. Ahjust välja võttes pintselda saiad kergelt üle veega. Jäta rätiku alla jahtuma.

Kommentaare ei ole: