teisipäev, 14. mai 2013

Kakao-toorjuustu muffinid

Õe sünnipäeva ja eurovisiooni puhul tekkis soov küpsetada midagi uut, leidsin googeldades
need imemaitsvad muffinid. Kuna mul pilt ununes teha, siis peate nautima selle hõrgutise pilti eeltoodud www aadressilt :) Mees igatahes oli rahul, et pilt ununes, kuna siis on põhjust uuesti teha :D

Toorjuustutäidis:
 225 g toorjuustu (toatemperatuuril)
 65 g suhkrut
 1 suur muna
 1/2 tl naturaalset vaniljeekstrakti (kasutasin vaniljesuhkrut)

Šokolaadipõhi:
 200 g jahu
 200 g pruuni suhkrut ( kasutasin tavalist suhkrut)
 30 g kakaopulbrit
 1 tl söögisoodat
 1/4 tl soola
 240 ml vett
 80 ml toiduõli
 1 spl 5%-list äädikat ( kasutasin õunaäädikat)
 1 tl naturaalset vaniljeekstrakti

Valmistamine:
1. Eelkuumuta ahi 175 kraadini, valmista ette muffinivorm.
 2. Tee valmis toorjuustutäidis: mikserda toorjuust siledaks. Lisa suhkur, muna ja vanilje ning sega kreemjaks. Pane kõrvale.
 3. Šokolaadipõhi: Sõelu kokku jahu, pruun suhkur, kakaopulber, sooda,vanilje ja sool. Sega teises kausis omavahel vesi, õli, äädikas. Tee kuivainete keskele auk ja kalla sinna vedelad ained. Sega võimalikult lühidalt. Jaga tainas 12 muffinivormi.
 4. Tõsta või pritsi otsaku abil iga vormi keskele umbes 1 spl toorjuustusegu. Vormid võid ääreni täita. Küpseta umbes 25 minutit, kuni toorjuustutäidis on muutunud kuldseks ja šokolaaditainas katsudes vetrub.
 5. Jahuta enne serveerimist. Koogikesed säilivad külmkapis 3-4 päeva

Kommentaare ei ole: