teisipäev, 11. juuni 2013

Šokolaadiruudud (brownies)

See on üks küpsetistest, mis on mul juba mitu aastat oodanud, et seda valmistaksin. Retsept nami-namist.
Pean tõdema, et natuke pettusin kui ahjusoojalt seda sööma hakkasin koos jäätisega, ootused olid nii kõrged AGA järgmisel päeval oli see küpsetis ideaalne ! Noo võrratu, suus sulav, mmm sooviks seda hetkelgi süüa :)

Koostis: 
200 g võid
200 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
3 tk keskmist muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g hakitud kreeka pähkleid
0,5 tl soola
0,5 tl vanilliekstrakti

 Valmistamine: 
Tõsta või 1 h enne valmistamist külmkapist välja, et see oleks toasoe !

Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
 Sulata šokolaad vesivannil.
 Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaad ning toasoe või ning sega ühtlaseks.
 Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
 Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
 Lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
 NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!

Kommentaare ei ole: