reede, 11. aprill 2008

NAPOLEONI KOOK








Tegemist kaua planeeritud koogiga aga alati olen suutnud oma tädi antud retsepti ära kaotada. Kooki oli teha kardetust lihtsam ja tuli välja täpselt see millest unistanud olen. Jätsin seekord moosi panemata, kuna maitseb niimoodi rohkem.
Taigen:
300 g Veski Mati "Suurepärane nisu" nisujahu ( rullides venib, tavalist jahu raskem rullida)
150 g võid
1 muna
0,5 tl soodat
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
100 g hapukoort

Kreem:
4 muna
10 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 spl jahu
1 l piima
30 g võid ( ei ole oluline)

Taigna jaoks pane kaussi kõik koostisosad ja näpi taignaks. Pane taigen 2 h külmkappi. Kuna kreem jahtub päris pikalt võib seda kohe tegema hakata. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged ja teises kausis munakollane suhkru ja vaniljega. Pane keema piim ja lisa sellesse või. Kui piim on soe võta sealt üks kulbitäis ja lisa miksriga munakollase segule ning ka kogu jahu kogus mikserda sinna. Kui piim keeb, lisa munakollase-jahu segu miksriga piimale ja kõigeviimasena munavalgevaht, kuumuta keemiseni. Jahuta kreem. Võta külmkapist taigen ja jaota 4ks võrdseks osaks. Küpseta taigen 24 läbimõõduga ümmarguses vormis 12 min 200 kraadi juures. Ringi väljalõikamisel järele jäänud taigen rulli lahti ja oane ahjuplaadile küpsema, et kasutada see tordi kaunistamisel puruna. Jahuta kihid ja tõsta vaheldumis kreemiga vaagnale. Pane kook külmkappi vähemalt 5 h.ks

2 kommentaari:

qsti ütles ...

Täna võtan lõpuks julguse kokku ja teen elu esimese napoleonikoogi valmis. Kõikidest olemasolevatest ja mulle ettejuhtunud retseptidest katsetan seda, tundub niiii hea! :)

Liiz17 ütles ...

Loodan et jäid rahule :)