teisipäev, 22. aprill 2008

Vale martsipan - kaunistused








Jälle üks nipp, kuidas teha kaunistusi. Idee pärineb siis õelt, kes töötab laeval ja selliste asjadega kokku puutub. Sain teada vaid koostisained ja internetist sai ka leitud kogused.
Retsept ise on selline:
100 g tuhksuhkrut
1 tl kondentspiima
paar tilka mandliessentsi
2 g zelatiini ( 0,5 tl)
1 spl vett

Sega kausis omavahel 1 spl külmavett ja 2 g zelatiini. Lase paisuda 5 min ja siis sulata veevannil. Tuhksuhkur panna kaussi ja teha keskele lohk. Valada lohku sulatatud zelatiin, kondentspiim, mandliessents ja kättega näppida see ühtlaseks massiks ( ise panin koostisosad kilekotti ja mudisin läbi koti ühtlaseks ning tõesti oli palju lihtsam) . Mass rullida lahti ja vormida sellest näiteks piparkoogi vormidega kujud. Ise vormisin liblikad, panin kuju pehme nustiku peale ja vajutasin noaga keskele, et liblika tiivad oleks suunaga ülesse.



Kommentaare ei ole: