reede, 27. märts 2009

Pelmeenid


Nõukogude aegset retseptiraamatut kasutades jäi silma pelmeeni retsept ja nii lihtne tundus et proovisin ise ka katsetada. Esimese korra kohta tulid väga head pelmeenid. Järgmisel korral suruksin kahvliga veel küljed rohkem kokku, et kuju veelgi ilusam oleks:)

200 g jahu

1 muna

1/2 kl vett ( 1 dl)

soola

300 g hakkliha ( maitsestada hakklihamaitseaine, lihamaitseaine või lihtsalt soola pipraga)

jahu panna kuhjana lauale või siis laia põhjaga kaussi, teha süvend ja sinna panna siis sool, muna ja vesi. Käega sõtkuda läikivaks taignaks. Rullida lahti ja vormida pelmeenid. Pelmeenid panna keevasse vette keema kuni tõusevad vee peale, siis on valmis välja tõstmiseks.

8 kommentaari:

Reine ütles ...

selle retseptiga on vist midagi viltu, sest minu taigen tuli vedel nagu kissell...
kas saaksin täpsema retsepti?
aitäh!

Liiz17 ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Liiz17 ütles ...

Vabandan, alguses tundus et kõik on õige aga pool klaasi ei ole mitte 2 dl vaid 1 dl, kui sa jahu kogust oleksid suurendanud siis oleks ok tulnud... Loosan et sa ei visanud niisama taigent ära :)

Reine ütles ...

ma suurendasin jahu kogust küll, aga vist liiga palju, sest pärast keetmist tuli pelmeen liiga kõva. Seega, viskasin jah minema :) Pole hullu, kõigest jahu ja vesi ju..
Proovin nüüd siis lähiajal 1dl veega pelmeene teha :)

Liiz17 ütles ...

Suured tänud et sa märkuse tegid, muidu oleks jäänud viga parandamata ;)

ilves@metsas.ee ütles ...

udmurdid teevad nii: 700 grammi jahu, 1 muna, poolteist klaasi vett (300 g), veidi soola. setu inara soovitas vee asemel piima kasutada ja lasta taignal öökese õhukindlalt (toidukiles näiteks) jahedas seista. igatahes tuleb kasuks, kui tainast hästi kaua sõtkuda ning pelmeenide tegemiseks võimalikult õhukeseks rullida.
täidisevariante on lõputult.

Liiz17 ütles ...

Kindlasti proovin selle varjandi ka ära :) Mees arvas ka et hea oleks kui ta seisaks külmas ööläbi, ta mul kokaharidusega ja pelmeene kunagi isegi teinud aga jah mul oli vaja ju kiirelt proovida :D See on kui midagi lihtsalt leiad, siis hakkavad näpud kohe sügelema :P

Anonüümne ütles ...

pelmeenid pannakse külje pealt kokku, siis näevad ilusamad välja ka.