esmaspäev, 30. märts 2009

Pisarakook







Olin kohupiima koogi otsingul ja juhuslikult avastasintoidutare retseptikogust pisarakoogi, millel on kohupiima kiht vahel. Kook on hästi mahlane ja kohev. Kiidusõnad mehe ja õe poolt olid garanteeritud :)
Seda tegema hakates lisasin kaussi 8 muna nagu oli põhja retseptis aga kirjeldust lugedes oli vaja vist 4, igatahes lisasin ikkagi 8 muna ja kohupiimale võtsin 4 munarebu juurde ja munavalge kogus suurenes, kui võrrelda toidutare retsepti.






Põhi:

200 g margariini

2 dl suhkrut

8 munarebu1

tl küpsetuspulbrit

4 dl jahu


Täidis:

400 g kohupiima

100 g hapukoort

4 munarebu

1 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

1 sidruniriivitud kollane koor


Kate:

12 munavalget

2,5 dl suhkrut






Mikserda 8 munarebu suhkruga läbi, lisa jahtunud sulatatud margariin ja viimasena sega taignakonksudega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Laota tainas määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja eelküpseta 225 kraadi juures 10 minutit. Laota taigna peale omavahel hästi läbi mikserdatud katteained ja küpseta jälle 10 minutit. Mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja vala beseemass koogi peale. Küpseta 5–7 minutit kuni munavalge muutub kollakaspruuniks. Pane kook koos plaadiga restile jahtuma. Jahtudes tõusevad koogi pinnale pisarad.

1 kommentaar:

Piret ütles ...

Jaaaa.. nii mõnus kook on see pisarakook. Ma just sirvisin ükspäev "Pere ja kodu" retseptilisasid ja leidsin sealt selle ning valmis ma ta tegin (ainult ilma kohupiimata) :)

Super-super hea!