Laupäev, 13. märts 2010

Ploomi vahukoore kohupiima tort


Lapsepõlvest juba mäletan kuidas mulle väga meeldis, kui ema tegi vahukoore ja kohupiima kreemi ploomikompotivedeliku ja zelatiiniga koos. Kuna ma väga palju pole želatiini kasutanud, siis seekord vabariigi aastapäeval proovisin seda parandada :)
Kook oli väga maitsev ja kreemjas, zelatiini kogusega olin väga rahul:)

Põhi
3 munakollast
3 munavalget
3 spl jahu
3 spl suhkrut
1 tl vaniljet

Kreem
0,5 l ploomikompoti vedelik ( usun et piisaks ka ploomi mahlast, 2,5 dl)
1 tl želatiini
300 g kohupiimapastat
400 ml vahukoort
maitsejärgi suhkrut

Vahele:
1 banaan
ja ploomikompoti ploomid

Immutamiseks:
Vanatallinna ja kohvi segu

Vahusta munavalged ja teises kausis, munakollane ja suhkur ning vanilje. Lisa munakollasele jahu ja sega kergelt kuni taigen ühtlustub ja lõpuks munavalged kergelt segades. Pane küpsetuspaberiga lahtikäivasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, võta seejärel ahjust ja jahuta. Immuta läbi vanatallinna ja kohvi seguga ( piisab umbes poolest tassist kohvist ja sinna 1 spl vana tallinnat)
Tükelda põhjale banaan ja lao ühtlaselt peale ploomipoolikud.
Lisa zelatiin plekkkaussi ja lisa väheke külmavett, sega ja jäta 5 minutiks paisuma. Samal ajal vahusta vahukoor. Zelatiini kaus pane kuumavee vannile ja sega kuni hakkab muutuma läbipaistvaks vedelikuks, samal ajal lisa vähehaaval ploomikompoti vedelik sinna ja vala vedelik kohupiimale ja kiirelt sega see hulka, et tükke ei tekiks, maitsesta suhkruga, oma maitse järgi ja lõpuks vahukoor kergelt segades kreemi hulka. Kalla kreem koogipõhjale ja laste 1 ööpäev külmkapis seista :)

Kommentaare ei ole: