reede, 29. märts 2013

Küpsise kirsikook

Antud retsept on mitu korda huvi pakkunud aga tegemiseni jõudsin alles nüüd.
Kuna shokolaadiküpsiseid polnud siis tegin digestive ja kakaoga ;) Lisaks merevaigu asemel ostsin selle nn
odavama variandi "Päikese". Tulemuseks väga hea rammus kook, mis läheb kordamisele, järgmisel korral tahaks kindlasti selga shokolaadiküpsistega ja maasika variandi proovime ka ära :)




PÕHI
8 digestive küpsist
1 spl kakaod
80 g või

TÄIDIS
200 g naturaalset sulatatud juustu
100 g hapukoor
100 g Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Poole sidruni mahl ( kasutasin sidruni essentsi, kuna poes olid sidrunid väga koledad)
400 g Vahukoor
3 tl želatiinpulber
vesi ( nii palju et zelatiin oleks kaetud)

KATE
400 g kirsid (kasutasin külmutatud)
1 pakk kirsimaitseline tarretisepulber


Küpsised purustada peeneks ja lisada kakao. Või sulatada ning lisada küpsisepurule. Suruda segu lahtikäiva vormi põhjale.
Täidise valmistamiseks segada omavahel sulatatudjuust, hapukoor, tuhksuhkur, vanillisuhkur ning sidrunimahl. Valmistada ette želatiin. Sega zelatiin külma veega ja lase 10 min paisuda, pärast seda kuumalveevannil lasta sulada. Vahukoor vahustada ning segada õrnalt segades juustukreemile, seejärel lisada želatiinimass ning segada täidis läbi. Valada saadud segu põhjale ja lasta külmkapis tarretuda u 2-3 h. Katte tegemiseks lahustada tarretisepulber vees ( lisasin 3 dl vett) ja lisa kohe ka külmutatud kirsid, siis tarretis jahtub kiiremini ning kallata saadud segu tordile. Lasta tordil külmkapis tarretuda 5 tundi kuni üleöö.


Kommentaare ei ole: