laupäev, 12. oktoober 2013

Kirjukeeks / marmorkeeks

Seekord sai katsetatud seda retsepti, mis oli väga mahlane nii soojalt kui ka järgmisel päeval :)


200g võid
2,5dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
0,5tl soola
4 muna
4dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
250g hapukoort
2spl kakaopulbrit
Pehme või vahustada suhkruga. Lisada vanillisuhkur, sool ja samal ajal segades ükshaaval munad. Segada omavahel jahu, sooda ja küpsetuspulber ning sõeluda segu taigna hulka. Lisada ka hapukoor ning segada ühtlaseks, vältida liigset segamist.

Tõsta 1/3 taignast teise nõusse ning segada sinna hulka kakaopulber. Tõsta võitatud ja riivsaiaga kaetud keeksivormi kolmandik heledat taigent, siis pruuntaigen ja kõige peale uuesti hele taigen. Segada kahvliga õrnalt läbi. Küpsetada 175kraadi juures 55min. Ise kasutasin silikoonist keeksivormi.

Kommentaare ei ole: