pühapäev, 23. märts 2008

Kirsi-vanilje korvikesed










Seekord katsetasin siis oma pisemad korvikeste vormid ära , kuna tainast jäi üle, panin ka suurematesse vormidesse ja sain kahes suuruses korvikesed. Ammu oli soov katsetada vaniljekreemi ja tarretist korvikese sisuna , osaliselt täitsin korvid ainult kirsi tarretisega. Korvikesed tulid väga head, vaniljekreem jäi vedelam, mistõttu oli seda korvikest parem süüa lusikaga.


Korvikesed:
200 g margariini
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis:
vaniljekreemi ( kasutasin poest ostetud pulbrit )
kirsi tarretisepulbrit
3,5 dl kuuma vett
1 kirsikompott
Toasoe või vahustada suhkruga, lisa üks muna, vahusta läbi ja sis alles teine muna ja samuti vahusta läbi. Lõpuks lisa jahu ja sool ning jätka vahustamist. Kui taigent ei ole võimalik kohe hakata korvikestesse panema, siis hoia seda külmas. Vormi küljed ja põhjad tuleks katta õhukeselt ja ühtlasena. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kui korvikesed on pruunikad. Säilitada toa temperatuuril. Korvikesed tuleks kohe võtta vormidest kui need on veel kuumad, muidu võivad kinni jääda.
Täidiseks valmista pakendi juhendi järgi vaniljekreem ja täida korvikeste põhjad sellega ( väiksemasse panin 1 spl ja suuremasse 2-3 spl ) aseta korvikesed külmkappi. Tarretise jaoks sega tarretisepulber 3,5 dl kuuma veega ja lisa sellesse kirsid, ilma kompoti vedelikuta. Ise panin leige tarretise korvikeste peale aga võibolla jääks tulemus veel ilusam, kui lasta veidi tarretisel tarretuda.

Kommentaare ei ole: