kolmapäev, 19. märts 2008

Mustika - Kohupiima tort
















Katsetasin siis mustikat oma nn tüüp kreemi retseptiga ja siis tarretise tegemisega koogile. Ema abiga siis sai see esimest korda tehtud ja jätsin siis ema teha selle pealmise kihi ja sain õppida vigadest, mis meil juhtus - liiga vähe vett sai tarretise pulbrile ja külmutatud mustikad kiirendasid seda tarretumise protsessi veelgi, et raske oli mustikaid koogile panna. Kreem see eest tuli väga maitsev, mustikad tegid selle hästi pehme ja õrna maitseliseks. Lubasin kohe see aasta mustikale ise minna

3 munaga biskviitpõhi:
3 munavalget
3 munakollast
3 spl jahu
3 spl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilje suhkrut
Immutamiseks kreemi sisse minevat tarretisevedelikku või kohvi või mahla
Maitseks võib panna ka maasikamoosi enne kreemi põhjale
kreem:
2 maasika kohupiimatoru (2 x 400g )
1 vahukoor
1 maasika tarretisepulber ( võib olla ka midagi muud)
1 dl kuuma vett
1 dl mustikaid


peale
1 pakk maasika tarretisepulbrit ( võib olla ka näiteks mingi muu tarretisepulber ka)
3,5 dl kuuma vett
4 dl mustikaid ( olenevalt kui palju marju peale tahta)

Põhja jaoks
1. vahusta munavalged ( et tugevam vaht, võiks lisada ka näpuotsaga soola.)
2. teises kausis vahustada munakollased suhkru ja vaniljega.
3. Munakollastele lisada peale jahu ja küpsetuspulber ja kohe peale munavalge ja siis kõige aeglasema miksri reziimiga natuke segada, kuni taigen on ühtlane.
4. taigen panna 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpsetada 200 kraadi juures 25 min ( kuni keskelt tikuga katsudes ei jäta tainast külge)
5. jahuta põhjad ja eemalda küpsetuspaber. Sama koogivormi põhi voodera säilituskilega ja pane põhi uuesti vormi.
6. Immuta põhjad näiteks mahla või tarretise vedelikuga enne sinna mustikate lisamist. ( vt järgmist punkti)
7. määri põhjale maasikamoosi
kreemi jaoks:
1.1dl kuuma veega segada tarretisepulber ja lisada sellesse 1 dl mustikaid, et see kiiremini jahtuks ning jahtununa lisada teises kausis olevasse kohupiimakreemidele ja segada kiiresti ühtlane mass.
2. vahusta vahukoor ja lisa see kohupiima-tarretise hulka hästi aeglaselt, et vahukoor ei kaotaks oma kohevust.
3. lisa kreem immutatud põhjadele.
pealmise tarrerise jaoks:
valmista 3,5 dl kuumaveega tarretisepulber ja lisa sellele 4 dl mustikaid ja jahtunud tarretis panna kreemile ( vaadata et liiga tarretuma ei hakkaks, muidu kleepuvad mustikad üksteise külge, nagu juhtus meil )
Tort panna külma kohta tarretuma. ( 5h vähemalt)





Kommentaare ei ole: