pühapäev, 23. märts 2008

Salati korvikesed ja näkileiva suupisted











Kuigi ma ise pole kokkupuutunud poe salatikorvikestega ja samuti neid ka söönud, siis on plaan neid pakkuda poja sünnipäeval aga ikka iseenda tehtud. Korvikesed tulid mõnusad muredad, samas ei pudisenud ning ei olnud ka liiga kõvad. Võibolla oleks võinud panna põhjale mingisugust huvitavad maitseainet aga mees arvas, et siis oleks põhi salati maitsest üle olnud. Korvikesed täitsin kartulisalatiga. Tikukaid sai tehtud mingi aeg näkileivadest ja sisuks sai pandud kurgi creme bonjour-i, seekord siis katsetasin rimi maksapasteediga ja väga huvitavad tulid.

Salati korvikeste retsept:
100 g võid
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 dl vett
1 tl suhkrut ( selle võib ära jätta aga samas põhja ta magusaks ei teinud)

Sega kuivained omavahel, lisa pehme või ning vesi ja sega kätega taigen ühtlaseks ning jaga 12ks pallikeseks ( tegin taigna neljaks ja siis iga osa 3ks sektoriks) , vormidesse panekuks kasutasin väikest kilekotti nn kindana, ei jäänud taigen kotikülge ja käed jäid puhtaks Küpsetada 200 kraadi juures 15 minutit. Korvikesed eraldada vormidest kohe kui ahjust välja võtad. Täida need omale meelepärase salatiga. ( ise kasutasin kartulisalatit - kartul, marineeritud kurk, õun, hernes, vorst, hapukoor, majonees, suhkur ja aroomisool)

Suupistete jaoks
puljongit
näkileiba
maksapasteeti
pisikesi tomateid
kurgi creme bonjour.i
Kasta näkileivad puljongi sisse ja aseta lõikelauale natukeseks ajaks, kuni puljong on sellesse imendunud, et saaks rulli keerata. Kui näkelevad on pehmed määrida peale maksapasteeti, keerata rulli ja pane 1 h külma. Siis lõigata pooleks ja kaunistada pooliku tomati ja creme bonjour.i kuhjakesega ning kinnita tikuga.











Kommentaare ei ole: