neljapäev, 15. jaanuar 2009

Ahjus küpsetatud õunad mandli-iirisekattega



Esimene kokkupuude ja katse siis ahjuõunadega! Koguaeg olen neid miskipärast kartnud katsetada aga seda magusoitu süües tundus et olen midagi head maha maganud. Hästi mõnus ja jäätisega just. Kuna kogused nägid ette poolt kogust kasutada müügi pakendite kogust vaadates, siis kasutasin ikkagi terve vahukoore ja terve mandlilaastude paki. Hiljem süües otsustasin teinekord ikka õiget kogust kasutada, muidu on seda magusat osa liiga palju.





Retsepti kopeerin nami-namist :



Koostis:5 kuni 6 suurt õuna
Iirisekate:
50 g mandlilaaste
50 g magedat võid
2 dl fariinsuhkrut
1 sl kartulitärklist
1 dl 35% rõõska koort

Serveerimiseks: vanilli- jäätist

Valmistamine:Koori* ja poolita õunad, eemalda seemnekoda. Laota õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool.Sega ülejäänud ained potis, kuumuta keemiseni ning vala õuntele.Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed.Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kõrvale paku pehmet vaniljejäätist.


* Koduaia õunad võid ka koorimata jätta.

Kommentaare ei ole: