Laupäev, 17. jaanuar 2009

Porgandi-õunakook




Esimene porgandikook minu ahjus, kukkus välja kohev ja mahlane. Retsepti leidsin ühest blogist


arvates et kõik koostisained on olemas. Koogi valmistamise käigus pidin tõdema et pean koogi tegema ilma rosinate ja kardemonita, millest kahju oli, kuna need sobivad kindlasti sinna kooki kui valatult. Rosinate asemel riivisin kooki 3 pisikest õuna ja tulemus samuti maitsev ja mahlane. Kook on parajalt magus, et suuremad magusaarmastajad võivad julgelt suhkru kogust suurendada. Glasuuri jätsin seekord tegemata aga tundus et glasuur annaks maitsele kindlasti palju juurde.
3 muna
5 spl õli
6 spl suhkrut
2 tl vaniljeessentsi
3 dl jahu
1.5 tl soodat
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1.5 tl kaneeli
2.5 dl riivitud porgandeid (ca 3-4 porgandit)
3 pisikest õuna riivitult

# Vahusta munad nin lisa õli, suhkur ja vaniljeessents.
# Sõelu samasse kaussi ka omavahel segatud jahu, sooda, küpsetuspulber, sool, kaneel.
# Kõige viimasena lisa segusse riivitud porgandid ja õunad.
# Seejärel aseta taigen ettevalmistatud ahjuvormi. Kasutasin rõngasovrmi, aga sobiks ka keeksivorm või 20 cm läbimõõduga ümmargune vorm.
# Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, lase ahjuvormis ca 10 minutit jahtuda ning kalluta vormist välja.


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tore, et meeldis :) V2ga hea n2eb v2lja, peaks endale ka sellise kypsetusvormi hankima!