neljapäev, 18. juuli 2013

Täistera põhjaga kohupiimakook

Avastasime, et külmkapis oli sama päeva kuupäevaga 2 pakki kohupiima kreemi ja mõtted nagu alati siis hakkavad käima kookide suunas :) Seekord valmistasime sellise , mille põhi meenutas digestivet:

Põhi:
5 dl täisterajahu
1/2 tl soola

1 sl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
130 g külma võid, tükeldatud


Kate:
1 suur virsikukompott
600g kohupiimakreemi vanilje oma
50g hapukoort
0,5 sidrunimahl ja koor
2 muna
2 spl kartulitärklist
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut





Lisa põhja komponendid köögikombaini ja vaiksel reziimil lase moodustada purutaoline mass, lisa vormi. Lase küpseda 10 min 200 kraadi juures.
Katte jaoks viiluta virsikud ja lao need eelküpsenud põhjale. Sega omavahel muu katte materjal ja vala virsikutele. Küpseta ahjus 200 kraadijuures 40 minutit.


Kommentaare ei ole: