esmaspäev, 18. august 2008

Clafoutis - Prantsuse ploomi&õunavorm








Taaskord on nami-nami kooskokkamise teema all, midagi sellist, mis kutsus küpsetama, nimelt clafoutis, millest lähemalt siis siit: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2142.



Kuna olen Saaremaal, siis on parajasti koduaias ploomide ja õunte uputus. Hetkel on aias saada kollaseid väikesi ploome - alõdzad ( kõlab nii vähemalt see nimi :) ) Magustoit kukkus välja hea, arvan et jahu koguse suurendamine oli hea mõte, samuti õunte lisamine, kuna ploomid üksi oleks liiga hapud olnud ning kaneel andis i-le täpi :D Ahjupannkook jäi keskelt veidi tainane aga nagu ma arusain, pidigi see nii olema :D Sõime seda soojalt vanilje jäätisega, väga huvitav õhtusöök oli ;)





Retsepti valisin nami-nami lehelt: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7450 , mille mugavdasin selliseks:



150 g küpseid ploome ( ilma kivideta, poolidatult)



150 g õune ( kooritud ja tükeldatud)





1 tl kaneeli



1 tl suhkrut



0,3 dl metsmaasika likööri

1 sl võid
2 muna
4 sl suhkrut
2 dl rõõska koort
1 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
noaotsatäis muskaatpähklit
Peale:
tuhksuhkrut
Serveerimiseks:
vanilje- jäätist

Valmistamine:
Eemalda ploomidelt kivid ja lõika ploomid pooleks. Puhasta, koori ja tükelda õunad ning pane koos ploomidega kaussi ja vala peale metsmarja likööri, samal ajal jätka taigna tegu.

Vahusta munad suhkruga, lisa rõõsk koor. Sega õrnalt juurde nisujahu ja maitseained.



Määri suur madal ahjuvorm võiga. Vala liköör ploomidelt ja õuntelt ning raputa peale kaneel ja natuke suhkrut. Lao ploomid ja õunad vormi.Kõige peale kalla tainas .
Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit. ( arvan kui küpsetada 40 minutit, on tulemus parem, suure vormi korral, kuna siis ei jää keskelt taignaks, mis võibolla polegi kõige õigme, väikse uuringu põhjal:) )
Kaunista tuhksuhkruga. Ja serveeri koos jäätisega.

Kommentaare ei ole: