pühapäev, 4. mai 2008

Kookospiima Panna cotta värskete maasikatega








Võtsin seekord osa Nami-Nami ühistegemistest http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1837 ja seekordne ülessanne oli Panna cotta valmistamine. Kuna külmkapis ootas ammu kasutust kookospiim ja koogist oli järele jäänud pakk vahukoort, siis oli selge, mis retsepti kasuks otsustada.




retsept võetud Nami-Nami kodulehelt.
Magustoit kukkus välja väga kreemjas ja hea, kindlasti peab seda süües lisandina midagi hapukat juurde sööma, maasikad sobisid väga hästi. Kui alguses kartsin et zelatiini sai liialt palju, siis tegelt oli seda piisavalt, ei olnud liiga tugev ja samas ka liiga vedel tarretis. Kookospiimaga puutusin elus kokku üldse esimest korda ja kindlasti ei jää see ka viimaseks.



500 g kreemjat kookospiima( piisas ka 400 g)

2 dl 35% rõõska koort

75 g suhkrut

2 spl zelatiinipulbrit



Kaunistamiseks: maasikaid


Valmistamine: Sega zelatiini pulber 1 spl külma veega ja lase paisuda 5 min. ning sulata pärast kuumal veevannil. Pane umbes 1 dl rõõska koort väikesesse potti ning kuumuta (ära keeda!), ise kuumutasin kuumalveevannil. Lisa sulatatud zelatiini segu ning sega ühtlaseks.Vahusta ülejäänud rõõsk koor vähese suhkruga.Sega kausis kookospiim ja suhkur. Sega juurde veidi jahtunud koore-želatiinisegu, seejärel sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor. Kalla segu toidukilega vooderdatud muffini vormi ning pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt üle öö, külmkappi tarretuma. Serveerimiseks kummuta kookospiimatarretised vaagnale ning kaunista värskete maasikate . Serveerimisel on kasutatud suhkrupasta liblikat, mille tegemise kohta saab infot siit : http://liiz17.blogspot.com/2008/04/vale-martsipan-kaunistused.html

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Väga tore, et kampa lõid!!
Panna cotta on väga kena - kuidas Sulle maitses?

Liiz17 ütles ...

Maitses väga hästi, kookospiimaga puutusin kokku üldse esimestkorda elus ja kuna mul mees suur raffaello fänn, siis hetkeks tundus et see magustoit on selle maiustuse sisu ;)

Elina ütles ...

maiasmokast mehe mainimine selgitab sinu blogi vaadates nii mõndagi...

Liiz17 ütles ...

Mees on lihtsalt kohustatud mu küpsetisi sööma :D