neljapäev, 21. august 2008

Sõstrakeeks








Retsept võetud nami-nami retseptikogust



Keeks, mida paljud kiitsid tuli maitsev ja mahlane, eriti hea idee oli sinna martsipani lisamine, mida soovitati ;) Kuna kasutasin suurt keeksivormi, siis ei tulnud keeks väga kõrge .





Koostis:
125 g sulatatud võid
2 suurt muna
1.5 dl suhkrut
2.5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 dl piima
200 g punaseid sõstraid



100 g martsipani

Valmistamine:
Sulata või.
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja jahtunud sulavõi ning sõrmede vahel nn tükkideks tehtud martsipan. Sega ettevaatlikult juurde sõstrad.
Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga või vooderda küpsetuspaberiga.
Vala tainas vormi ja küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit, kuni keeks on läbi küpsenud (kontrolli keeksi küpsust puutikuga).

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Väga tore, et maitses!! Ja eks ma pea selle martsipani sinna retsepti sisse kirjutama :)