Pühapäev, 12. aprill 2009

Apelsini pasha




nami-nami kooskokkamine oli piisavaks põhjuseks, et oma elu esimene pasha valmis teha. Eelarvamus selle magustoidu suhtes olid suht negatiivsed, kujutasin ette et tegemist ühe kuiva maitseelamusega. Retsept mis mulle kohe silma jäi oli nami-nami kasutaja Marju blogis , mis väitis vastupidist - tegemist mahlase ja kreemja magustoiduga. Ja nii see oli, kohe kindlasti oli see supper hea valik, retsepti osas ;)




Ise tegin nii:


300 gr aprikoosikohupiimapastat


1,5 dl vahukoort


2 dl suhkrut


1 muna


1 tl vanillisuhkrut


1 spl rosinaid


peotäis tükeldatud mandleid


1 apelsini riivitud koor


120 gr võid




kaunistuseks apelsini ja marmelaadi.




Sega omavahel kohupiim, vahustamata koor, muna, vanillisuhkur, rosinad, mandlid, riivitud apelsinikoor ja sulatatud või. Vala segu kahekordse niisutatud marliga vooderdatud sõelale, tõsta marli servad pasha peale ja aseta kõige peale kerge vajutis. Hoia külmkapis järgmise päevani. Kummuta serveerimisalusele ja kaunista.

4 kommentaari:

R. ütles ...

Ilus rõõmus pasha!

Mmhh, võiga sa koonerdanud ei ole :), kas see süües tunda ka andis?

Liiz17 ütles ...

Kusjuures ei andnud :) Kõike oli parajalt ;)

ütles ...

Hei! Tore et head retsepti sain jagada! Mul oli täna külas välismaalane, kes oli enne teralist ja kuivemat pashat saanud ja võttis alustuseks lusikatäie, pärast sõi kaks portsu :)

Liiz17 ütles ...

Aitähh sulle, see on tõeliselt hea restept :)