reede, 10. aprill 2009

Sharlote tort küpsise kihiga


Küpsisekiht oli väga mõnus seal vahel, teinekord kahekordistaksin kogust. Sama retsepti järgi plaanin teha ka poja sünnipäeva tordi:)

Rullbiskviit:

5 muna

5 spl suhkrut

2,5 spl tärklist

2,5 spl nisujahu

400 g vaniljekohupiima ( tükilist)

100 g hapukoort

1 spl suhkrut kohupiimale ( nii palju kui täidis tundub piisava magususega)



Täidis:

2 pakki vahukoort

1 Tere aprikoosikohupiimatoru ( 300 g)

1 dl kuuma vett

1 pakk aprikoositarretise pulbrit

4 kompottvirsiku poolikut tükeldatult

4 sohokolaadi selga küpsist


Kate

300 g aprikoosi kohupiimatoru


Eralda munakollased munavalgetest.Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerad, ei kuku kausist välja ja teises kausis munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, siis lisada munakollasevahule tärklis, jahu ja munavalgevaht ja miksri aeglasema reziimiga segada taigen vaikselt ühtlaseks. Panna küpsetuspaberile, küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures 9 min ( tundub hele aga rullbiskviidi jaoks ideaalne). Võta rullbiskviit kohe küpsetuspaberi küljest lahti ja pane ta teise küpsetuspaberi peale. See küpsetuspaber, mille peal rullbiskviiti küpsetasid, tee käega märjaks ja pane see paber rullbiskviidile nii, et märg pool rullbisviidi peal. Lase paberi all jahtuda.( Kui märga paberit peale ei pane, siis läheb rullbiskviit kõvaks ja seda ei saa pärast enam keerata, murdub katki, eelpool kirjeldatult toimides aga jääb rullbiskviit ilus pehme.) Jahtunud põhjale määri kohupiima&hapukoore&suhkru segu ja rulli kokku ning pane kreemi valmistamise ajaks külmkappi, et parem lõigata oleks.


Täidise jaoks sega kuumvesi tarretise pulbriga ja jahuta. Lisa kaussi kohupiim ja sellesse tükeldatud virskiku poolikud. Lisa kohupiimale tarretise vedelik ja sega kiirelt ühtlaseks massiks. Vahusta vahukoor ja lisa ettevaatlikult kohupiima segule. Võta külmikust rullbiskviit ja lõika õhukesed viilud ( 0,5 cm paksused umbes). Vali kauss mille sisse kook teha. Vooderda kauss säilituskilega ja siis vooderda rullbiskviidi viiludega ning immuta virsikukompoti vedelikuga need ja vala pool kreemist . Purusta küpsised peale ja vala ülejäänud täidisest. Kata pealt rullbiskviidi viiludega. . Pane kook külma ja hoia seal vähemalt 5 h. Siis kalluta kausist kook vaagnale ja kata vahukoore või kohupiimakreemiga ( viimane jääb mõnusalt mahe, vahukoor liiga magus )

Kommentaare ei ole: